maandag 14 september 2015

160 Drie in een week

Donderdag Valkenburg (ZH).

Het was een door de VOV (Voorschotense Oldtimer Vereniging) doorgestuurd bericht, 's middags van 2 tot 4 een opstelling van Oldtimers. Ook omdat het mooi weer was en de afstand kort de wwe daar naar toe gereden. Kleinschalig maar toch gezellig, temeer omdat er een lekker bankje stond en de zon uitbundig scheen. En consumptiebonnen dus wat wil je nog meer.


Links een Porsche, rechts een rijtuig uit het oprichtingsjaar van de ANWB (prijsvraag...., juiste oplossingen gaan eveneens de prullenbak in) en in het midden de WWE en het bankje.

Zaterdag Alphen.

Tsja, goed georganiseerd, uitgebreid lunchpakket, een voornamelijk door de commercie gevulde verrassingstas, veel vrijwilligers, weer viel nog mee, maar gezellig vond ik het niet. De sfeer ontbrak. Straat was niet leuk, de lint was lang, een blik op de ellende met de gevallen kranen stemde ook niet blijmoedig, maar er waren genoeg toeschouwers (32.000 volgens de organisatie) die veel te zien hadden.  Bijenkraampjes, worstverkopers, stoelenmatters etc., mijn feestje is het niet. De aanwezigheid van een tweede wwe (Cor) maakte het weer goed.


Zondag Voorschoten.
Een warme ontvangst bij Van der Valk (die van die kers op de appelmoes). Een mooie niet al te lange rondrit in de planning die in Leidschendam wreed werd verstoord door een Mercedes met sterk rokend linker achterwiel. Als wegenwachter en collega Oldtimerrijder stop je dan en na enig gepruts en geklop was het wiel weer los en als de rook om je hoofd is verdwenen is het tijd voor een nieuwe poging.

Dat ging goed tot de Ondermeerweg (er is ook een Bovenmeerweg, dat voorkomt verwarring), dicht bij Stompwijk. Langs de kant en dan komen gelijk de bewoners er zich mee bemoeien. Er worden hulpmiddelen aangedragen, er wordt koffie gezet, de koeken komen uit de kast, voor de visliefhebber wordt er een hengel aangedragen opdat het wachten op de echte wegenwacht zo aangenaam mogelijk verloopt. Mijn pogingen, wiel eraf, remvoering er uit, cilinders proberen gangbaar te maken leverden niet het gewenste resultaat. De wegenwachter deed in principe hetzelfde maar vijlde ook de remvoeringen glad schuurde deze en plaatste ze terug met kopervet. Dat maakte net het verschil. Weer wat geleerd. Oorzaak was waarschijnlijk het weinige gebruik (tweehonderd kilometer in een jaar) en het niet op tijd vervangen van de remolie en remslangen. De remslang kan in zo'n geval vacuum trekken bij het teruggaan van de cilinder. Bij mij blijft de vraag hangen waarom er op de achterwielen remslangen zitten.

Het rookt nog:


 Lekker professioneel met de pet op:


De tweede stop, pet keurig in het grind gelegd:


Wachten op de wegenwacht bij de aardige bewoner Gerard, pet in de stoel:


De wegenwacht, eerst maar een echte krik er onder:


De tocht werd als volgt verder gereden: direct naar het eindpunt. Vol=Vol was de mededeling toen we daar aankwamen. Een stukje uit de aankondigingen:

Zondag
De zondag staat in het teken van de kunst. Kunstenaars van alle disciplines verkopen op de Voorstraat, Schoolstraat en het Treubplein hun werk en laten zien hoe het gemaakt wordt. 

De Voorschotense Oldtimer Vereniging organiseert de Oldtimerdag, een geheel eigen soort kunst. Vanaf het middaguur zijn de blinkende bolides in de Voorstraat te bekijken. Het evenement trekt altijd duizenden bezoekers uit de regio. 
Terrassenweer
Een enkel jaar uitgezonderd is het vrijwel altijd mooi weer tijdens Het Weekend, zoals het evenement in de volksmond heet. De horeca pakt dan ook flink uit. De terrassen aan de Voorstraat worden uitgebreid en zitten vrijwel non stop vol.  


Klopte allemaal. De wwe brutaal de Schoolstraat ingereden en hem/haar daar ergens geparkeerd. In de Voorstraat was het een uitstekende sfeer, inderdaad volle terassen, veel bezoekers en erg veel oldtimers. Geen foto van de wwe tussen dit geweld maar die komt volgend jaar wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten