vrijdag 27 juni 2014

124 Beleef de Deltaroute

Zie blog 116 voor de aanloop.

Op 26 juni werd het project gepresenteerd. Welk project ook al weer?

Voorheen "De blauwe lijn"


maar inmiddels met de véél betere naam:


Aan het maken van de promotiefilm waarin duidelijk gemaakt wordt hoe leuk je de Deltawerken kunt beleven heeft de ANWB meegewerkt door twee oldtimers in te zetten: De Chevrolet Technomobiel

en de wegenwachteend van Ypenburg (die ik een dagje mocht lenen).

Deze promotiefilm werd op de feestelijke opening van Beleef de Deltaroute op 26 juni bij het Watersnoodmuseum aan het volk getoond. En niet zomaar wat volk, Minister Melanie Schultz van Haegen, Guido van Woerkom (ANWB) en Jan Hendrik Dronkers (Rijkswaterstaat) waren slechts een paar van de prominenten.
Nog even met Melanie staan praten (we hebben een band, onze kleindochter en haar dochter zitten in dezelfde klas), Guido een hand gegeven (we hebben een band, werken beiden niet bij de ANWB) en Jan Hendrik links laten liggen (we hebben geen band, hij heeft de watersnoodramp niet meegemaakt).
De projectleidster van het geheel (Karen van Burg) had er een waar feest van gemaakt, mooi weer, de hap en de snap goed verzorgd, een mooie rit naar de Brouwersdam alwaar weer enige promotie activiteiten, en alleen maar leuke mensen.
Hier Karen met degenen die de openingshandeling hebben verricht.

 
Promotie op het strand bij de Brouwersdam,



waar iedereen een poging mocht doen zo'n kite in de lucht te houden.

Tijdens de tocht naar de Brouwersdam had ik als passagier de kunstenaar (Peter) die het voorwerp waarmee de openingshandeling is verricht heeft gemaakt: een grote kei die het dichtmaken van de gaten in de dijken na de watersnoodramp symboliseert.


Aan de kei een lint (de blauwe lijn) met daaraan de overige 12 plaatsen waar een Deltakunstwerk te zien is (en waar nog 12 wat minder grote keien komen te liggen). T.z.t. weer tijd voor een feestje.

Dan nog de film die vertoond werd. Spectaculaire beelden van de (ANWB) wegenwachteend, gemaakt met behulp van een drone die boven de Erasmusbrug vliegt. Ongeveer één seconde, vergrootglas in de hand. Maar dat is bijzaak, inmiddels twee schitterende dagen achter de rug met dank aan Rijkswaterstaatm de ANWB en verder alle betrokkenen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten