zondag 25 mei 2014

116 Rijkswaterstaat gaat het óók leuker maken.

Even terug naar blog 110: er moesten wat film opnamen gemaakt worden voor de promotie van de Deltawerken (korte samenvatting van dit project). Daar zou de wwe bij ingezet worden maar die heeft dus schade (wel de blog blijven volgen want anders wordt het wat ingewikkeld). Dus de wwe omgeruild voor een 'echte' om toch aan de verplichtingen te kunnen voldoen.
Wat hier op de foto staat en heeft meegereden in de Deltawerkentocht is dus allemaal eigendom van de wegenwacht:

1949, 1971 en recent.
De blauwe chevrolet heeft rondgereden als ANWB servicewagen en is onder meer gebruikt voor aankoopkeuringen.

Een gedeelte van de stoet:


Er werd gefilmd bij de Algerakering in Capelle aan den IJssel en bij de Maeslantkering bij Hoek van Holland. En wanneer je meedoet aan zo'n happening gaan er deuren open die anders gesloten blijven.
Op internet zijn er vele schitterende foto's te vinden van deze kunstwerken maar zo artistiek als onderstaande heb ik ze nog niet gezien. Door het gat in het tandrad zie je het tandwielstelsel van de schuif aan de overzijde. Toch wel een fotoprijs waard dacht ik zo.


 Halverwege de tocht werd er aan de Maas gestopt voor een picknick. Gezellige boel, afgesloten met een groepsfoto voor de drie wegenwachtvoertuigen. Alle officiële foto's zullen nog wel doorkomen maar hier één van de 'making of''.

En van de Picknick
En van die aardige wegenwachter met hoogtevrees
En nog meer potentieel prijswinnende foto's (ongecensureerd):


Met dank aan allen maar in het bijzonder de medewerkers van Rijkswaterstaat. Leuk clubje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten