maandag 11 februari 2013

23 Eend aan het spit en andere gaten

Zuinig restaurant daar bij Marco, dit keer geen hele maar een halve eend aan het spit. Het spit is vervaardigd door meesterlasser Peter, ter voorkoming van spit. Het maakt het hem mogelijk om de eend van alle kanten goed te kunnen benaderen. Het voorkomt tevens vervormingen van een geplukte eend.
Detail: de spit wordt geremd door een remtrommel van de eend.

Het puntlasapparaat is inmiddels opgehangen aan een veerbalans, dat betekent dat het gewicht van het ding van 10kg teruggebracht is naar ca. 500 gram (Arbo).

Nog een foto van het spit met halve eend waarbij te zien is dat de rechter bodemplaat en dorpel óók vervangen zijn.
Thuis wordt er noest gewerkt aan de andere zijde van het geheel, de body is voorzien van gaten voor de zijruiten. Niet aarzelen, aftekenen en de decoupeerzaag er in.
Marco van 2cvPartnerS had vanzelfsprekend het juiste formaat glas liggen in zijn zeer uitgebreide magazijn.
Als ik goed heb gezaagd past het.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten